31-08-06

Het bouwmysterie. Met in de hoofdrol De Cock (met C. O. C. K.)

Zet je schrap want dit wordt een lang verhaal. Geloof ons, het is de moeite om het helemaal door te nemen.

 

FEIT: Op maandag 28 augustus omstreeks 13 u ging ondertekende een kijkje nemen op de werf. Aangezien het regende waren er geen bouwvakkers te bespeuren.

 

FEIT: Op dinsdag 29 augustus om 9 u stipt was ondertekende opnieuw op de werf omdat zij een afspraak had met de landmeters van de stad. Die kwamen de bouwlijn uitzetten. Op welgeteld 9 minuten was die klus geklaard. Soit, wat ondertekende opviel was een reusachtige berg grond op de oprit die de aannemer pas gemaakt had om op de werf te kunnen rijden. Maar het leek nogal bizar dat die berg zandgrond dáár gegooid was. De werf was nu namelijk niet meer toegankelijk met een vrachtwagen.

 

 

FEIT: Ook bij de buren lag zo’n gigantische berg… en die moest gestort zijn tussen maandag 13 u en dinsdag 9u

 

FEIT: Ondertekende was in paniek en belde haar partner. Die stelde voor om onmiddellijk naar de aannemer en architect te bellen. Als een slaafs hondje volgde ondertekende de bevelen op. Raar maar waar… de aannemer én architect wisten allebei van niets! Maar van waar komt dan die berg grond?

 

GEDACHTE: Ondertekende zag het licht! De berg grond was een vorm van sluikstorten…

 

FEIT: Ondertekende belde naar de buren en deed het hele verhaal. Resultaat: twee keer paniek! We besluiten om woensdagochtend samen naar de politie van Hasselt te stappen.

 

FEIT: Dinsdagavond omstreeks 17u30 gaat partner van ondertekende naar de werf. Zij neemt haar detectivehoed, loep en bril mee (ok, dit is fictie!) en gaat bij de buren aanbellen om te vragen of zij misschien wat gezien hebben. Niemand had wat gezien. Maar de vader van de overburen belde rond 20u om te zeggen dat hij een wit/rode traktor grond had zien kappen op de twee percelen. Dat gebeurde vermoedelijk maandagavond rond 19u.

 

GEDACHTE: Maandagavond om 19u regende het, dat moét een sluikstorter geweest zijn. Resultaat: nóg meer paniek.

 

FEIT: Ondertekende belde opnieuw naar de buren en deed het verhaal. De benadeelde buur belde naar de politie van Hasselt en kreeg de taak woensdagochtend terug te bellen naar de wijkagent voor een vaststelling.

 

GEDACHTE: Als dat verontreinigde grond is, wat gaat dat ons kosten? En als net startende bouwvrouwen hebben we niet écht geld te veel. We zullen zelf uitzoeken van waar die grond komt…

 

FEIT: Woensdag 30 augustus 15u. Ondertekende rijdt nogmaals langs de werf. De bouwvakkers zijn niet aan het werken omdat het wééral regent. Ik ga nog snel even meten hoeveel water er ondertussen al in de bouwput staat en plots merk ik … jawel, een wit/rode vrachtwagen met een laadbak grond! Hij draait vier huizen verder in en rijdt helemaal door tot achter.

 

GEDACHTE: Oh néé! More troubles… Wat moet ik doen? Stap ik er op af? Ja, ik moet het doen.

 

FEIT: Ondertekende trekt haar stoute schoenen aan en stapt op de grondwerker af. “Hallo, toevallig niet van perceel vergist? Wij hebben sinds maandagochtend een berg grond op ons perceel en we hebben geen flauw idee van waar die grond komt. De overburen zeiden dat die grond gestort is door een wit/rode vrachtwagen?” (Ok, het was een tractor, maar dit is een leugentje om bestwil!) De bouwvakker schudt zijn hoofd. “Nei, nei, ich heb giene grond bij oech gegooid. Da is trouwes giene camion geweest, da is ne tracteur die da daar gesmeiten heef. Wa vur grond is da?” Ondertekende (kwaad): “Man, man, grond is grond voor mij. Ik zie dat verschil niet. Kom maar eens mee, als grondwerker moet jij dat toch kunnen zien.” De kerel kruipt achter zijn stuur uit en trentelt mee naar ons bouwperceel.

“Da is zandgrond, da is nie van hier ut de buurt. In Hasselt hubbe ze leimgrond en da is grond van Djoppenbeek of Gènk.” Ondertekende (nerveus): “En hoe weten wij nu of dat goede grond is?” De grondwerker stropt zijn mouw op, gaat met zijn arm in de berg grond, neemt er een hand uit en ruikt er aan. Grondwerker: “Ge mot gene bang hubbe maske, da is propere grond, da riek ge direc. En da is ech ne tracteur geweest, kiek moar noar de bande. Da zin der met twee verschillende motieve. Da mot ge terug kunne vinde, wie da geweist is.”

 

 

FEIT: Ondertekende gaat terug naar huis en gelooft de grondwerker, maar onthoudt toch nog zijn nummerplaat! Een goede detective moet namelijk niet zomaar iedereen geloven…

 

GEDACHTE: Het is geen vervuilde grond, dus zullen we hem maar gewoon gebruiken.

 

FEIT: Donderdagochtend 31 augustus, 9u30. Ondertekende gaat opnieuw naar de werf om te kijken of er nu wél activiteit is van de aannemer. En … jawel! Ze zijn de bouwput volop aan het leegpompen én hebben – zoals ik gevraagd had – hekken rond de werf geplaatst. Ik vraag hen wat ze van het cadeautje vinden? Aannemer: “Tja, aan die regen kunt ge niks doen hé, het weer hebben we niet in de hand.” Ik kijk waarschijnlijk héél erg verbaasd en zeg: “Nee, nee, ik heb het niet over het water, ik bedoel die berg grond!” De aannemer kijkt nu ook erg verbaasd… “Wat is daar mis mee? Die hebben we maandagavond laten storten door onze grondwerker. We willen aanstaande maandag de kraan en silo plaatsen, maar daarvoor moeten we eerst ophogen. We kunnen de kraan moeilijk schuin installeren!”

 

GEDACHTE: Oh nee, al die stress voor niks…

 

FEIT: Ondertekende was ontzettend blij. We hebben ons voor niks kopzorgen gemaakt. Er is enkel een communicatiefout geweest tijdens het telefoongesprek met de aannemer. Behalve enkele adrenalinestoten, een verhoogde hartslag, 84 telefoontjes en heel wat gepieker was er NIKS aan de hand!

 

THE END!

20:06 Gepost door Babette de Bouwer in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

de cock hahahahhaa

Gepost door: anoniempje | 02-09-06

hehehehehehe kan anoniempje alleen maar beamen :) moehahahahahahahahahahaha :)

Gepost door: koko | 04-09-06

onrust zaaien hopelijk hebt ge uzelf nu niet te onpopulair gemaakt bij de buren :-s Zo verhalen gaan rondstrooien, gaan steuken, mensen vals beschuldigen... en dat allemaal voor niets!
Zouden jullie dat niet snel goedmaken??

Gepost door: ramptoerist | 08-09-06

De commentaren zijn gesloten.